Wijkteams

stage

Opvoedondersteuners in de wijken en dorpen  

Maak je je zorgen over je kind? Zijn er problemen in je gezin? Als je tegen vragen of problemen aanloopt bij het opvoeden en opgroeien kun je terecht bij de opvoedondersteuners van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook in jouw wijk of dorp is er een opvoedondersteuner.  

Opvoedondersteuners zijn ervaren en deskundige jeugdhulpprofessionals. Samen met jou bekijken ze het probleem en hoe dat het beste opgelost kan worden. En of je dat zelf kunt, of dat je daar hulp van anderen voor nodig hebt. De opvoedondersteuners werken onder de vlag van het Centrum voor Jeugd en Gezin en zijn dicht bij jou in de buurt te vinden. Bijvoorbeeld in je wijk, bij je school en als het nodig is ook bij je thuis.

Contact met je opvoedondersteuner

Hier vindt je alle dorp- en wijkteams van Gemert-Bakel. Als je klikt op het "team" waaronder jij valt vindt je alle contactinformatie van jouw opvoedondersteuner. Klik op onderstaande links.

woonplaatsen en wijken

Onduidelijk in welk gedeelte van Gemert u woont? Bel dan met 0492-378500

Dorpsondersteuners:

Net als voor de WMO-voorzieningen kunt u met "kleine" vragen over opvoeden en opgroeien ook terecht bij de dorpsondersteuners. Zij kijken ook samen met u naar een antwoord of oplossing waar u zelf mee verder kunt. Zij bespreken met u wat u zelf, eventueel met hulp van familie, buren of vrienden, binnen uw eigen dorp of wijk kunt doen. Krijgt u hiermee de situatie onvoldoende in de hand, dan kunt u, eventueel samen met de dorpsondersteuner, bij de opvoedondersteuner terecht.

Informatie voor professionals

Bent u professional en wilt u meer weten over de opvoedondersteuners? Lees dan de folder: Nieuwe ingang naar jeugdhulp

Hulp nodig of vragen?