Week van de opvoeding

Dit jaar wordt de Week van de Opvoeding alweer voor de 5e keer georganiseerd! Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. De positieve benadering staat voorop!

De week van de opvoeding is van 5 tot 11 oktober. Het motto van dit jaar? ‘Geef me de vijf!’ Met behulp van het vriendelijk woord van een kind kun jij je kind zeker de vijf geven! Hieronder een klein stukje uit ‘Een vriendelijk woord van een kind’.

Een vriendelijk woord van een kind

  1. Verwen me niet. Ik weet best, dat ik niet alles hoef te hebben wat ik vraag, ik probeer je alleen maar uit.
  2. Wees gerust flink tegen me. Dat vind ik wel fijn, dan weet ik waar ik aan toe ben.
  3. Gebruik geen kracht. Daarvan leer ik alleen maar dat alles om macht draait. Ik reageer veel gewilliger als je me gewoon leidt.
  4. Wees niet inconsequent. Dat brengt me in de war en daardoor zal ik nog meer proberen overal mijn zin in te krijgen.
  5. Doe geen beloften die je niet na kunt komen. Daardoor zou ik mijn vertrouwen in je gaan verliezen.
  6. Ga niet in op uitdagingen als ik iets zeg of doe om je van streek te maken. Anders zal ik nog meer van dit soort overwinningen proberen te halen.
  7. Geef me niet het gevoel dat ik kleiner ben dan ik ben. Ik zal dat misschien goed proberen te maken door me stoer te gedragen.
  8. Besteed niet zoveel aandacht aan mijn slechte ‘gewoonten’. Dat moedigt mij alleen maar aan ermee door te gaan.

Nieuwsgierig geworden naar de andere tien regels? Kijk dan op ouders.nl!

De opvoedondersteuners van het CJG kunnen u natuurlijk ook op weg helpen. Zij zijn er voor vragen rondom opvoeding en zijn te bereiken via telefoonnummer 0492-378500 of per mail via cjg@gemert-bakel.nl

Hulp nodig of vragen?