Voor kinderen

Herfst

Faalangst de baas - basisschool

De training is gericht op het zelf reguleren van stress door faalangst. De training maakt gebruik van de heart-math methode. Met een computerprogramma kan de jongere zelf direct zien hoe stress zijn hartslag en zijn lijf beïnvloedt. De jongere leert hoe hij zelf zijn stress kan reguleren. Aan het einde van de training is bij de jongeren hun faalangst verminderd. Lees meer.. 

MOVE - overstappen naar de brugklas

Kinderen van groep 8 worden spelenderwijs begeleid in de overstap naar het eerste leerjaar van de middelbare school. Zij krijgen handvatten aangereikt, zodat ze beter leren omgaan met de obstakels die ze (kunnen) tegenkomen in hun school- en leefsituatie (familie, sociale netwerk, school, puberteit) op hun weg naar volwassenheid. Lees meer..

PIEP zei de muis

Voor kinderen van 5 tot 8 jaar en hun ouders, die langere tijd leven in een thuissituatie waar veel spanning en stress heerst.Er kunnen allerlei zaken spelen in een gezin die erg veel stress opleveren. Lees meer..

Plezier op school - overstappen naar de brugklas

Zomercursus voor aanstaande brugklassers. Denk je al veel na over je nieuwe school na de zomer? Wil je graag een goede start maken in de brugklas maar zie je daar tegen op? Misschien vind je het moeilijk nieuwe vrienden te maken of ben je bang dat je nergens bij gaat horen? Misschien vind je verandering heel spannend maar hoop je stiekem dat de brugklas voor jou een fijne nieuwe start betekent. Gun jezelf dan een leuke tweedaagse training met andere jongeren die er ook zo over denken. Lees meer.. 

Sociale Vaardigheidstraining groep 5 + 6

In onze samenleving is het belangrijk dat kinderen zich in steeds wisselende situaties flexibel kunnen invoegen. Niet voor alle kinderen is dat gemakkelijk. Sommige kinderen zijn wat geremd en weinig weerbaar. Anderen zijn juist ongeremd en vinden het moeilijk om te luisteren of te volgen. In deze training leren kinderen op een speelse manier nieuwe sociale vaardigheden. Lees meer..

Sociale Vaardigheidstraining groep 7 + 8

In onze samenleving is het belangrijk dat kinderen zich in steeds wisselende situaties flexibel kunnen invoegen. Niet voor alle kinderen is dat gemakkelijk. Sommige kinderen zijn wat geremd en weinig weerbaar. Anderen zijn juist ongeremd en vinden het moeilijk om te luisteren of te volgen. In deze training leren kinderen op een speelse manier nieuwe sociale vaardigheden. Lees meer.. 

Vingers uit je oren!

Voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool. Sommige kinderen maken van dichtbij mee dat hun ouders veel ruzie maken, elkaar met weinig respect behandelen en soms fysiek pijn doen. De kinderen hebben daar vaak langdurig last van ookal zie je dat niet meteen. Ouders willen het allerbeste voor hun kinderen en toch gebeuren dit soort dingen in veel gezinnen. Oa. in gezinnen waar een echtscheiding lang duurt. Lees meer.. 

Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel A

Training voor kinderen uit groep 1 en 2. Van ouders/verzorgers wordt verwacht dat hij/zij thuis oefeningen doen met het kind. Ouders ontvangen hiervoor aanwijzingen vanuit de trainers. Lees meer..

Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel B

Ouder-kind training voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6. Van ouders / verzorgers wordt verwacht dat hij/zij thuis oefeningen doen met het kind. Ouders ontvangen hiervoor aanwijzingen vanuit de trainers, tijdens twee verplichte ouderavonden. Lees meer..

Weerbaarheidstraining Kiezel en Druppel C

Wie weerbaar is heeft een stevige en open houding, gebruikt zijn stem op een manier die verbindend is naar anderen, kijkt en straalt zelfvertrouwen uit. Zelfvertrouwen groeit vooral door succeservaringen maar ook door hoe je denkt over de dingen die op je pad komen. Deze ouder-kind training is bestemd voor kinderen van 10 tot 13 jaar. Lees meer..

LEV

 

 

 

 

Hulp nodig of vragen?