Voor jongeren

colours

MOVE - overstappen naar de brugklas

Jongeren van groep 8 worden spelenderwijs begeleid in de overstap naar het eerste leerjaar van de middelbare school. Zij krijgen handvatten aangereikt, zodat ze beter leren omgaan met de obstakels die ze (kunnen) tegenkomen in hun school- en leefsituatie (familie, sociale netwerk, school, puberteit) op hun weg naar volwassenheid. Lees meer.. 

Oppascursus

Door deel te nemen aan deze cursus hebben zij een streepje voor op andere jongeren die willen gaan oppassen. In vier bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over verschillende onderwerpen zoals kennismaken en positief omgaan met kinderen, verwachtingen van ouders, veiligheid, spelen, eten en bedtijd en wat te doen als kinderen niet luisteren. Verder worden er veel handige tips gegeven. Lees meer.. 

Plezier op school - overstappen naar de brugklas

Denk je al veel na over je nieuwe school na de zomer? Wil je graag een goede start maken in de brugklas maar zie je daar tegen op? Misschien vind je het moeilijk nieuwe vrienden te maken of ben je bang dat je nergens bij gaat horen? Misschien vind je verandering heel spannend maar hoop je stiekem dat de brugklas voor jou een fijne nieuwe start betekent. Gun jezelf dan een leuke tweedaagse training met andere jongeren die er ook zo over denken. Lees meer.. 

Weerbaarheidstraining Rots en Water

Beter je grenzen stellen en bewaken, je zelfvertrouwen vergroten, minder snel boos worden, je kan het allemaal leren. Ook meer rekening houden met een ander en op een goede manier 'nee' kunnen zeggen zijn onderdelen van deze training. Het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg zijn voor iedereen belangrijk. Lees meer.. 

Hulp nodig of vragen?