Thema-avond 'Appen is het nieuwe roken'

Appen

Liken, swipen, appen, klikken, tikken, chatten....De hele dag door zijn hedendaagse pubers met hun mobiele telefoons in de weer. Urenlang. Bewust en onbewust. Is het een obsessie? Een verslaving? En geven we als ouders wel het goede voorbeeld? Hoe vaak kijkt u zelf op uw mobiele telefoon?

'Appen is het nieuwe roken' is de titel van het veelgeprezen boek van Rens van der Vorst, die op uitnodiging van de samenwerkende ouderraden VMBO-PrO en HAVO-VWO van het Commanderij College op 21 maart een presentatie verzorgt tijdens een speciale thema-avond. De auteur onderzocht wat de geschiedenis van de strijd tegen het roken ons kan leren over de omgang met smartphones. Bij roken weten we inmiddels dat het probleem niet alleen bij de roker ligt, maar zeker ook bij de verslavende stoffen in de sigaret. Bij appen is dat niet veel anders.

Van der Vorst, technofilosoof op Fontys Hogescholen, vertelt op vrolijke, humoristische wijze, maar hij kan ook confronterend zijn, laat je nadenken over smartphone gebruik en de impact die dat heeft op kinderen en volwassenen. Van der Vorst: ,,Mensen die hun smartphones niet kunnen weerstaan, zijn slachtoffers die geholpen moeten worden."

Informatie

De thema-avond is bedoeld voor ouders, docenten en iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De toegang is gratis. Er wordt een kwis gehouden over app- en smartphone gebruik en er zijn optredens van Helder Theater, het Geldropse gezelschap dat garant staat voor interactieve, herkenbare voorstellingen over maatschappelijke thema's. 

De avond vindt plaats op 21 maart om 19.15 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur Commanderij College locatie HAVO/VWO aan het Sleutelbosch 2.

In verband met de verwachte opkomst een vriendelijk verzoek om u vooraf aan te melden via thema.avond@commanderijcollege.nl. TOEGANG IS GRATIS. 

Actie

Speciaal voor deze avond is er een actie: wie zich via dit email adres aanmeldt, maakt kans op een gratis exemplaar (de herziene vierde druk) van het boek 'Appen is het nieuwe roken' van Rens van der Vorst.

Deze avond wordt georganiseerd door samenwerkende ouderraden van het Commanderij College. 

Commanderij